Annotation Editor exception

TeeChart for Microsoft Visual Studio .NET, Xamarin Studio (Android, iOS & Forms) & Monodevelop.
Post Reply
fano
Newbie
Newbie
Posts: 56
Joined: Wed Jun 22, 2005 4:00 am
Location: USA, California

Annotation Editor exception

Post by fano » Fri Mar 10, 2006 6:25 pm

Hi,

1. I add in design mode an annotation tool (no changes in default settings)
2. At runtime (upone a context menu click) I call:

Steema.TeeChart.Editors.Tools.AnnotationEditor AnnoEdit = new
Steema.TeeChart.Editors.Tools.AnnotationEditor(this.AnnoCustom);
Steema.TeeChart.Editors.EditorUtils.ShowFormModal(AnnoEdit);

3.In the editor I enter a long string for the text, like:
"ddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd" and see
the annotation update life on the screen.
4. I click the tab to the right (Position/Size) and get an exception saying
that value such and such has to be between minimum and maximum.

I'd like to make this editor available to the enduser but the exception
is a problem. How can I avoid the exception.

Thanks,
fano

Narcís
Site Admin
Site Admin
Posts: 14730
Joined: Mon Jun 09, 2003 4:00 am
Location: Banyoles, Catalonia
Contact:

Post by Narcís » Mon Mar 13, 2006 2:44 pm

Hi fano,

Thanks for advising, this is because the annotation tool allowed width was to low. We have already increased that range for the next maintenance release.
Best Regards,
Narcís Calvet / Development & Support
Steema Software
Avinguda Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia
Tel: 34 972 218 797
http://www.steema.com
Image Image Image Image Image Image
Instructions - How to post in this forum

fano
Newbie
Newbie
Posts: 56
Joined: Wed Jun 22, 2005 4:00 am
Location: USA, California

Still not fixed in 2.0.2306.26231 - Exception

Post by fano » Mon May 22, 2006 4:46 pm

Hi,

I just installed the maintanance release for .NET 2003 ver.
1.0.2306.26231 and it appears the editor is still not ok.
I get an unhandled exception:
"1182 is not a valid value for 'Value' 'Value' should be between
'Minimum' and 'Maxmum'.

Steema.TeeChart.Editors.Tools.AnotaionEditor AnnoEdit = new Steema.TeeChart.Editors.Tools.AnnotationEditor(this.AnnoCustom);
Steema.TeeChart.Editors.EditorUtils.ShowFormModal(AnnoEdit)

Is it not fixed?
fano

Narcís
Site Admin
Site Admin
Posts: 14730
Joined: Mon Jun 09, 2003 4:00 am
Location: Banyoles, Catalonia
Contact:

Post by Narcís » Wed May 24, 2006 8:29 am

Hi fano,

We fixed the issue you originally described in build 2.0.2306.26231. We can not reproduce the error you are getting. Can you please check that you correctly replaced the TeeChart references in your project? If the problem persists, could you please send us an example we can run "as-is" or post the instructions to reproduce the problem here?

You can post your files at news://www.steema.net/steema.public.attachments newsgroup.

Thanks in advance.
Best Regards,
Narcís Calvet / Development & Support
Steema Software
Avinguda Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia
Tel: 34 972 218 797
http://www.steema.com
Image Image Image Image Image Image
Instructions - How to post in this forum

fano
Newbie
Newbie
Posts: 56
Joined: Wed Jun 22, 2005 4:00 am
Location: USA, California

Reproducable annotation editor exception:

Post by fano » Wed May 24, 2006 10:52 pm

Hi,

I have the correct reference for the new version for sure.

I found that I can cause or avoid the exception simply by selecting
a different auto position of the annotation tool. Here are my test results:

1. Postion: Left top - fine, editor comes up
2. Position: Left bottom - fine, editor comes up
3. Position: Right top or Right bottom - EXCEPTION happens
totally reproducable.

I simply create a annotation tool during design time and in an
menu event handler I add:

Steema.TeeChart.Editors.Tools.AnotaionEditor AnnoEdit = new Steema.TeeChart.Editors.Tools.AnnotationEditor(this.AnnoCustom);
Steema.TeeChart.Editors.EditorUtils.ShowFormModal(AnnoEdit)

One more important thing I noticed:
1. On my laptop I have a higher resultion: 1400 x 1050 and the editor does not scale properly. Some buttons cannot be seen completely, etc.
I guess if the dialog were sizeable one could strech it to see the rest, but the one for annoation is not sizeable, i.e. if you end user would go to the Text tab, s/he would see only part of the interface.

Is there any workaround?

Thanks,
fano

Narcís
Site Admin
Site Admin
Posts: 14730
Joined: Mon Jun 09, 2003 4:00 am
Location: Banyoles, Catalonia
Contact:

Post by Narcís » Thu May 25, 2006 8:06 am

Hi fano,

I still can not reproduce it using the release you mentioned. Can you please try to reproduce it with the features demo included with latest maintenance release installation? You'll find the demo at TeeChart's program group. The examples you can test are the ones at All Features\Welcome !\Tools\Annotation.
One more important thing I noticed:
1. On my laptop I have a higher resultion: 1400 x 1050 and the editor does not scale properly. Some buttons cannot be seen completely, etc.
I guess if the dialog were sizeable one could strech it to see the rest, but the one for annoation is not sizeable, i.e. if you end user would go to the Text tab, s/he would see only part of the interface.
I couldn't reproduce that either. Could you please send us a screen-shot so that we can see the exact problem? You can post your files at news://www.steema.net/steema.public.attachments newsgroup.

Thanks in advance.
Best Regards,
Narcís Calvet / Development & Support
Steema Software
Avinguda Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia
Tel: 34 972 218 797
http://www.steema.com
Image Image Image Image Image Image
Instructions - How to post in this forum

fano
Newbie
Newbie
Posts: 56
Joined: Wed Jun 22, 2005 4:00 am
Location: USA, California

Don't know how to post to your news server....

Post by fano » Sun Jun 11, 2006 7:28 pm

Hi
I'd love to post screenshots for this issue to your news server but
the address you gave launches MS outlook express on my work computer
and whatever I do there doesn't get through. I know its working on your end, but I have no clue how to configure that thing and if it works through the barriers of our IT department.

Sorry,
fano

Narcís
Site Admin
Site Admin
Posts: 14730
Joined: Mon Jun 09, 2003 4:00 am
Location: Banyoles, Catalonia
Contact:

Post by Narcís » Mon Jun 12, 2006 8:01 am

Hi fano,

You should just set up your newsreader (i.e.: Outlook Express) with www.steema.net as a news server with all default settings. Then you should subscribe to the attachments newsgroups.

If you have problems connecting to the newsgroups please send the files directly to me.
Last edited by Narcís on Wed Oct 04, 2006 11:06 am, edited 1 time in total.
Best Regards,
Narcís Calvet / Development & Support
Steema Software
Avinguda Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia
Tel: 34 972 218 797
http://www.steema.com
Image Image Image Image Image Image
Instructions - How to post in this forum

Narcís
Site Admin
Site Admin
Posts: 14730
Joined: Mon Jun 09, 2003 4:00 am
Location: Banyoles, Catalonia
Contact:

Post by Narcís » Tue Jun 20, 2006 10:28 am

Hi fano,

Thanks for the attachment.
I just installed the maintanance release for .NET 2003 ver.
1.0.2306.26231 and it appears the editor is still not ok.
This is not the latest release available. It is build 1.1.2307.20497 as you can see at our Version Info page.

Moreover, I can not reproduce the problem here using v1.1.2307.20497 and a dual-monitor configuration with an overall resolution of 2560*1024. Also, the annotation editor is resizable for me.

Can you please check if this version works fine at your end? Please make sure TeeChart assembly references are properly upgraded in your project.
Best Regards,
Narcís Calvet / Development & Support
Steema Software
Avinguda Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia
Tel: 34 972 218 797
http://www.steema.com
Image Image Image Image Image Image
Instructions - How to post in this forum

fano
Newbie
Newbie
Posts: 56
Joined: Wed Jun 22, 2005 4:00 am
Location: USA, California

Thanks for checking into this

Post by fano » Tue Jun 20, 2006 3:12 pm

Hi,

(I am using currently 2.02306.26231)

I tried other PCs and it seems only to happen on my laptop:
Dell Latitude D610 and even if I change to various resolutions.

On other PCs I don't see the problem - independent of resolution.
I just checked some PCs and another laptop in the laboratory.

I begin to suspect that the graphics driver fot that laptop (series)
has an issue. But I have not seen an update for latitude dells.

Thanks for your kind support.
fano

Narcís
Site Admin
Site Admin
Posts: 14730
Joined: Mon Jun 09, 2003 4:00 am
Location: Banyoles, Catalonia
Contact:

Post by Narcís » Wed Jun 21, 2006 8:12 am

Hi fano,

This is really weird. In some ocasions we have found issues with graphics drivers and just changing their version solved the issue. Sometimes even downgrading their version.
Best Regards,
Narcís Calvet / Development & Support
Steema Software
Avinguda Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia
Tel: 34 972 218 797
http://www.steema.com
Image Image Image Image Image Image
Instructions - How to post in this forum

Post Reply